國家打吡雙雄殘陣博和波

2019-11-09 10:15:57 来源:网络

今晚德甲壓軸戲演國家打吡,拜仁慕尼黑主場迎戰多蒙特,兩軍今季表現同成績都唔理想,多蒙特近6場聯賽只贏兩場,拜仁更喺上輪慘敗搞到教練尼高高華飯碗都冇埋,今仗雙方都唔齊人,同樣有好多不穩定因素,黑柴建議小敲有4.5倍好分頭嘅和波。

(Now 671、Fox +、有線652及612台周日凌晨1時30分直播)

拜仁上輪不敵法蘭克福後,改由助教漢斯弗利克擔任看守教練,球隊高層尋日企出嚟否認搵雲格做新帥傳言,據報眾巨頭已有共識,只要今仗唔輸畀多蒙特,弗利克就可以扶正,起碼教到季尾再算。拜仁喺弗利克領軍下,啱啱喺歐聯擊退奧林比亞高斯,提早兩輪獲16強淘汰賽資格,球隊精神面貌有起色,但進攻組織只係一般,遇弱旅贏波過程都毫不輕鬆,今仗3名中堅歷卡斯蘇尼、盧卡斯靴南迪斯同謝路美保定兩傷一停,着晒火嘅箭頭羅拔利雲度夫斯基據報亦鼠蹊有傷,踢完今仗會做小手術,前線火力存陰影。

多蒙特早前狀態反覆,近期終有起色,上輪德甲下半場發力數禾夫斯堡3蛋,跟住歐聯鬥國際米蘭嘅非勝不可關鍵戰,喺半場落後兩粒嘅劣勢下連追3球反勝,出線形勢變番大好,狀態同氣勢在拜仁之上,只係前線兩大攻擊重心馬高列奧斯同查頓辛祖近期都負傷,今晚上陣機會唔太樂觀,想喺安聯球場全取3分難度甚高,既然雙方各有隱憂,不如小敲好分頭嘅和波,以輕鬆心情睇波好過。

巨目科技-领先的企业专网通信服务提供商